Refugiatii din fata violentelor Boko Haram, afectati de lipsuri chiar si in taberele ONU

Luni, 08 Iunie 2015, ora 14:29
854 citiri
Refugiatii din fata violentelor Boko Haram, afectati de lipsuri chiar si in taberele ONU
Foto: UNHCR/H.Caux

In Minawao, tabara ONU pentru refugiatii din fata atrocitatilor Boko Haram, oamenii se plang ca nu au apa, mancare si medicamente. Au fugit din fata gruparii extremiste din Nigeria, in iunie anul trecut, dupa ce Boko Haram a pus la pamant satele din zona si a ucis pe capete oamenii neinarmati.

Youssef, localnic ce a supravietuit raidului din Attagara, povesteste ca jihadistii aveau "ame AK47, grenade, mitraliere si arme semi-automate, parca ar fi fost armata nigeriana, asa de inarmati erau", scriu jurnalistii The Independent.

Youssef si familia sa au fugit catre granita Camerunului si in cele din urma au ajuns la Minawao, o tabara de refugiati in nordul acestei tari. Oficial in tabara se afla 42.000 de refugiati, desi este posibil ca numarul lor sa fie mai mare cam cu 10.000. In fiecare saptamana vin mii de refugiati noi.

In timpul zilei, temperaturile in tabara arida depasesc 40 de grade Celsius. Oamenii traiesc in adaposturi improvizate si se plang ca nu primesc ...citeste mai departe despre "Refugiatii din fata violentelor Boko Haram, afectati de lipsuri chiar si in taberele ONU" pe Ziare.com

#refugiati Boko Haram, #Boko Haram atrocitati , #Stiri International