Regizorul opozant al anexarii Crimeii, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru "terorism", in Rusia

Marti, 25 August 2015, ora 18:08
523 citiri
Regizorul opozant al anexarii Crimeii, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru "terorism", in Rusia
Foto: Facebook/Red Square

Regizorul ucrainean Oleg Sentsov, opozant al anexarii Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa, a fost condamnat marti la 20 de ani de inchisoare pentru "terorism", in regim sever de detentie, de un tribunal din Rostov-pe-Don, un oras din sudul Rusiei.

"Tribunalul il condamna pe Oleg Sentsov la 20 de ani de inchisoare", a anuntat judecatorul rus, in momentul pronuntarii verdictului in acest proces, informeaza fr.news.yahoo.com.

Un colaborator al regizorului ucrainean, Alexandr Koltcenko, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Ambii au fost judecati pentru "terorism", "organizarea unui grup terorist" si "trafic de arme", intr-un proces despre care acuzatii au spus ca este unul politic.

In timpul pronuntarii verdictului, cei doi cineasti au aparut zambitori si au adoptat o atitudine provocatoare, intonand imnul ucrainean.

In mai 2014, regizorul Oleg Sentsov a fost arestat in Peninsula Crimeea, transportat la Moscova si retinut in inchisoarea Lefortovo. Cineastul a fost ...citeste mai departe despre "Regizorul opozant al anexarii Crimeii, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru "terorism", in Rusia" pe Ziare.com

#regizor condamnat Rusia, #regizor condamnat Rusia terorism , #Stiri International