Relatia dintre Trump si Putin in 2018 si evenimentele care vor avea impact asupra ei

Duminica, 24 Decembrie 2017, ora 07:28
892 citiri

Anul 2017 a reprezentat un balet interesant intre Donald Trump si Vladimir Putin. Presedintele american si-a ascuns cu greu admiratia pentru liderul de la Kremlin.

Dar, si mai neobisnuit e faptul ca liderul lumii libere nu l-a criticat niciodata pe autoritarul presedinte rus, desi exista o ancheta a Congresului american care cerceteaza interferentele Kremlinului in alegerile din SUA din anul 2016.

Ancheta este condusa de Robert Mueller, un fost sef al FBI, iar Michael Flynn, fost consilier pentru probleme de securitate a presedintelui, a decis sa colaboreze cu anchetatorii.

Donald Trump nu l-a criticat niciodata pe Vladimir Putin, nici in campania electorala pentru Casa Alba, nici dupa ce a ajuns presedinte desi au existat nenumarate motive pentru a face acest lucru.

Povara sanctiunilor economice atarna greu pe umerii presedintelui rus, tinand Kremlinul departe de statutul de superputere

Rusia, in ultimii ani, a devenit o adevarata amenintare la adresa securitatii Uniunii Europene. Interventia militara din estul Ucrainei, niciodata asumata, si anexarea Peninsulei Crimeea au reprezentat amenintari fara precedent la adresa echilibrului de forte din Europa.

Presiunea Moscovei asupra sistemului politic din Ucraina este imensa, Kievul se afla mereu prins in menghina conflictelor, foto Hepta.ro

Statele occidentale au impus un set de sanctiuni economice impotriva Moscovei, iar acest fapt l-a iritat pe presedintele Rusiei. Acesta doreste sa fie recunoscut ca lider al unei superputeri, dar, din pacate, o superputere trebuie sa se bazeze si pe o super economie.

Venitul pe cap de locuitor al unui cetatean rus este doar un pic mai mare ca al unui cetatean roman (26.000 de dolari comparativ cu 23.000 la nivelul anului 2016). Economia Rusiei are aceeasi anvergura precum cea a Italiei, departe de a fi cea a unei superputeri.

Presedintele SUA, misterios de spasit in relatia cu noul tar

In acest context apare ca fiind si mai ciudata pozitionarea lui Donald Trump in raport cu Putin. In primul raport realizat de Christopher Steele, un fost agent MI5, se vorbea de un posibil santaj la care este supus actualul presedinte al SUA de catre liderul de la Kremlin. Aceasta informatie nu a fost confirmata de dovezi desi comportamentul lui Donald Trump este misterios de spasit in relatia cu Vladimir Putin.

Anul 2018 va aduce ceva nou in raporturile celor doi pentru ca presedintele rus intra in campania electorala pentru un nou mandat de sase ani.

...citeste mai departe despre "Relatia dintre Trump si Putin in 2018 si evenimentele care vor avea impact asupra ei" pe Ziare.com

#Trump Putin relatie, #Putin santaj Trump, #Putin alegeri Rusia, #Trump alegeri SUA , #Stiri International