Reprezinta Trump valorile americane? Raspunsul neasteptat al lui Rex Tillerson

Luni, 28 August 2017, ora 14:33
900 citiri

Tensiunile dintre liderul de la Casa Alba, Donald Trump, si secretarul de Stat Rex Tillerson, existente deja, par sa se adanceasca.

Intr-un interviu recent acordat postului Fox News, intrebat daca presedintele reprezinta valorile americane, secretarul de Stat a replicat ca "Trump vorbeste in numele sau".

In timpul interviului, discutia a ajuns, inevitabil, la cele doua declaratii controversate ale lui Trump, in care a evitat sa condamne direct manifestatia neo-nazista din Charlottesville, Virginia, de la inceputul acestei luni.

"Nu cred ca cineva pune la indoiala valorile poporului american sau angajamentul guvernului ori al agentiilor guvernamentale de a apara aceste valori", a spus secretarul de Stat, citat de Business Insider.

"Dar valorile presedintelui?", a venit intrebarea jurnalistului Fox News.

"Presedintele vorbeste in numele sau", a replicat Tillerson.

Nu o data Trump si Tillerson s-au aflat fiecare de o parte a baricadei in chestiuni extrem de serioase, cum ar fi politicile legate de Orientul Mijlociu.

S-a zvonit chiar ca Tillerson ar vrea sa paraseasca administratia Trump. Informatia a fost insa negata de Departamentul de Stat.

Citeste si Secretarul de Stat raspunde zvonurilor de demisie. Ce spune despre relatia cu Trump

La mijlocul lunii august, dupa declaratiile lui Trump legate de incidentele din Charlottesville, Tillerson spunea: "Nu suntem de acord, nu promovam si nu acceptam discursurile pline de ura, sub nicio forma".

"Condamnam rasismul, bigotismul in toate formele sale. Rasismul este rau", a mai spus Tillerson atunci, completand ca cei care adopta un astfel de discurs aduc un deserviciu tarii pe care pretind ca o iubesc. Tot el a mai afirmat ca rasismul contravine valorilor americane.

A.S. ...citeste mai departe despre "Reprezinta Trump valorile americane? Raspunsul neasteptat al lui Rex Tillerson" pe Ziare.com

#Rex Tillerson Trump valori, #tensiuni Rex Tillerson Trump, #Trump incident Charlottesville, #Trump rasism suprematia albilor , #Stiri International