Republica Moldova se asteapta la ce e mai rau: Ce plan are daca Rusia taie gazul

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 09:17
1233 citiri
Republica Moldova se asteapta la ce e mai rau: Ce plan are daca Rusia taie gazul
Foto: DW.de

Guvernul de la Chisinau spera ca Uniunea Europeana va ajuta Republica Moldova daca Rusia va intrerupe tranzitul de gaze pe teritoriul Ucrainei, conform ministrului moldovean al Economiei, Valeriu Lazar.

"Speram ca lucrurile nu vor merge atat de departe, dar, daca se va ajunge la oprirea gazelor, speram ca partenerii din cadrul UE ne vor ajuta", a spus Valeriu Lazar, citat de Radio Free Europe/Radio Liberty.

Potrivit ministrului Economiei, Republica Moldova ar putea primi gaze din Romania sau din zacaminte de pe teritoriul Ucrainei.

Uniunea Europeana a indemnat Rusia sa respecte angajamentele privind furnizarea gazelor.

"Uniunea Europeana este un client bun. Achizitioneaza 70% din exporturile ruse de energie", a declarat Pia Ahrenkilde-Hansen, purtatorul de cuvant al Executivului de la Bruxelles. "Asteptam ca furnizorii sa respecte angajamentele si este in interesul tuturor ca energia sa nu fie utilizata ca instrument politic", a subliniat oficialul CE.

Presedintele ...citeste mai departe despre "Republica Moldova se asteapta la ce e mai rau: Ce plan are daca Rusia taie gazul" pe Ziare.com

#Republica Moldova gaz Rusia, #Republica Moldova ajutor bani UE Romania , #Stiri International