Republica Moldova, un singur candidat la postul de presedinte

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 10:13
2112 citiri
Republica Moldova, un singur candidat la postul de presedinte

Marian Lupu ramane singurul politician inregistrat in cursa prezidentiala din Republica Moldova, dupa ce comunistii nu si-au prezentat propriul candidat pana la expirarea termenului de depunere a dosarelor.

Comisia pentru alegerea presedintelui si-a incheiat lucrarile marti, la ora 19.00, singurul candidat fiind Marian Lupu. Ceilalti doritori nu s-au putut inscrie deoarece le-a lipsit sustinerea a 15 deputati, o conditie necesara pentru a candida la functia suprema in stat, relateaza PRO TV Chisinau.

Parlamentul urma sa aleaga presedintele la 18 noiembrie, dar scrutinul nu a avut loc pentru ca nu a fost inregistrat niciun candidat.

Republica Moldova nu are un presedinte ales de peste doi ani, iar daca legislativul nu va reusi sa-l aleaga pe seful statului, va fi dizolvat si vor fi organizate noi anticipate, adica al patrulea scrutin parlamentar in mai putin de trei ani. Presedintele Republicii Moldova este ales cu votul a 3/5 dintre deputati.

"Ziua de 16 va fi una decisiva. Intrebarea este serioasa: ori se alege seful statului, ori se merge la alegeri anticipate", a subliniat Lupu.

#presedinte Moldova, #candidat alegeri Moldova, #Marian Lupu presedinte Moldova , #Stiri International