Republica Moldova va primi un ajutor de 100 de milioane de euro de la UE

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 19:58
851 citiri
Republica Moldova va primi un ajutor de 100 de milioane de euro de la UE
Foto: Ziare.com

Republica Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru a-si acoperi cateva dintre necesitatile financiare de urgenta, se arata intr-un comunicat remis vineri de Comisia Europeana.

In urma solicitarii formulate de autoritatile de la Chisinau, Comisia a decis acordarea a 40 de milioane de euro sub forma de granturi si a 60 de milioane de euro sub forma unor imprumuturi pe termen mediu, in conditii favorabile de finantare.

Pentru a intra in vigoare si a permite efectuarea platilor, propunerea trebuie sa fie adoptata de catre Parlamentul European si de Consiliu si ar urma sa insoteasca noul program FMI pentru Republica Moldova, aprobat la 7 noiembrie 2016.

"In special, asistenta macrofianciara ar urma sa ajute Republica Moldova sa isi acopere o parte din nevoile de finantare externa in urmatorii doi ani. Aceasta operatiune ar contribui, prin urmare, la reducerea vulnerabilitatilor economiei legate de balanta de plati pe termen scurt si de situatia ...citeste mai departe despre "Republica Moldova va primi un ajutor de 100 de milioane de euro de la UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asistenta financiara Moldova 2017, #Moldova ajutor financiar Comisia Europeana, #bani Moldova Comisia Europeana , #Stiri International