Republicanii incearca sa scuze presiunile puse de Trump pe fostul sef FBI: E nou in functie, nu stie unele protocoale

Joi, 08 Iunie 2017, ora 22:53
698 citiri
Republicanii incearca sa scuze presiunile puse de Trump pe fostul sef FBI: E nou in functie, nu stie unele protocoale
Foto: Facebook / Donald Trump

Presedintele Camerei Reprezentantilor a SUA, republicanul Paul Ryan, a pus joi presiunile exercitate de presedintele Donald Trump asupra fostului director al FBI, James Comey, pe seama faptului ca actualul lider de la Casa Alba este nou in aceasta functie si mai are de invatat unele lucruri ce privesc raporturile intre institutii.

In timpul unei conferinte de presa data dupa ce Comey a fost audiat de Comitetul pentru Informatii al Senatului american, Paul Ryan a admis ca directorul FBI trebuie sa fie independent, dar a sustinut ca "presedintele este nou (...), asa ca probabil nu a fost informat despre protocoalele durabile ce stabilesc relatiile intre Departamentul Justitiei, FBI si Casa Alba", transmite agentia EFE.

"Nu spun ca ar fi o scuza acceptabila (...), ci doar observatia mea", a tinut sa precizeze Paul Ryan, cel caruia i-ar reveni sarcina initierii unui ipotetic proces politic impotriva presedintelui Trump.

James Comey a spus in fata comitetului senatorial ca nu este in masura sa aprecieze daca Trump a incalcat legea prin solicitarea de a abandona investigarea fostului consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn, in cadrul anchetei privind imixtiunea Rusiei in scrutinul prezidential american.

El a mentionat ca liderul de la Casa Alba nu i-a dat un ordin explicit in acest sens, dar ca a intrepretat afirmatiile sale ca pe o "instructiune".

Fostul sef al FBI, la audieri: Trump a spus pur si simplu minciuni. A incercat sa creeze o relatie de patronaj - UPDATEFostul sef al FBI nu are nicio indoiala ca Rusia a interferat in alegerile din SUA. La ce intrebari n-a vrut sa raspundaReactia lui Trump la dezvaluirile fostului director FBI: Ne aflam sub asediu ...citeste mai departe despre "Republicanii incearca sa scuze presiunile puse de Trump pe fostul sef FBI: E nou in functie, nu stie unele protocoale" pe Ziare.com

#Trump protocoale institutii FBI audiere , #Stiri International