Restrictie bizara: Tara care nu permitea accesul cu telefoane mobile pe teritoriul sau

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 18:30
1299 citiri
Restrictie bizara: Tara care nu permitea accesul cu telefoane mobile pe teritoriul sau
Sursa foto: Antena 3

Coreea de Nord a ridicat, incepand cu anul acesta, o restrictie extrem de bizara pe care o practica pana acum. Tara asiatica nu permitea niciunui vizitator strain care intra pe teritoriul ei sa isi foloseasca telefonul mobil.

Incepand cu data de 7 ianuarie 2013 vizitatorii care trec granitele Coreei de Nord isi pot pastra asupra lor si isi pot folosi telefoanele mobile.

In trecut, strainii erau obligati sa renunte la dispozitivele telefonice pe toata durata sederii in Coreea de Nord, fiind nevoiti sa isi abandoneze telefoanele la granita, urmand sa le primeasca inapoi la iesirea din tara, relateaza BBC.

Vizitatorii isi pot achizitiona cartele SIM din aeroporturi pe care le pot folosi pentru efectuarea apelurilor internationale, insa au restrictie in ceea ce priveste apelurile pe plan local. Folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil este in continuare interzisa, fiind cunoscut faptul ca cercul de persoane din Coreea de Nord care folosesc internetul este unul extrem de restrans.

Vestea care face referire la aceasta schimbare pentru vizitatorii straini a fost facuta publica de catre un grup turistic local numit "Young Pioneers Tours".

Un purtator de cuvant din cadrul acestui grup sustine ca se pregateau sa predea telefoanele mobile, impreuna cu ceilalti turisti, la intrarea in aeroport, insa unul dintre paznici i-a indemnat sa pastreze aparatele si sa si le tina in bagaje. De asemenea, paznicul i-a intrebat pe acestia daca telefoanele lor sunt echipate cu sistem GPS.

#Coreea de Nord telefoane mobile, #acces telefoane mobile Coreea, #restrictii Coreea de Nord , #Stiri International