Reteaua secreta de civili care salveaza femei yazidi din mainile Statului Islamic

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 18:31
760 citiri
Reteaua secreta de civili care salveaza femei yazidi din mainile Statului Islamic
Foto: Arhiva Ziare.com

O retea secreta de civili care opereaza in Irak si Siria ar fi salvat pana acum peste 3.000 de sclave sexuale yazidi tinute in captivitate de jihadistii de la Statul Islamic.

ONG-ul Yazda sustine ca mai multi civili kurzi si crestini, alaturi de alte minoritati etnice si familii ale victimelor, au format un grup ce lupta pentru eliberarea femeilor yazidi captive, scrie The Independent.

Potrivit organizatiei de caritate, operatiunile de salvare sunt conduse de femei yazidi care au reusit sa evadeze sau de persoane ale caror rude se afla in teritoriile controlate de Statul Islamic.

"Este un grup format din toate minoritatile etnice care lucreaza impreuna pe teren. Stiu de cel putin cinci grupuri care colaboreaza, unul salveaza (femei - n.red.) din Mosul, altul din Rakka, fiecare grup lucreaza intr-un loc diferit", a declarat directorul Yazda, Ahmed Burjus.

"Daca o persoana aude de o fata care este blocata in Rakka, atunci suna un prieten din teren care cunoaste pe cineva ce ...citeste mai departe despre "Reteaua secreta de civili care salveaza femei yazidi din mainile Statului Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retea salvare femei yazidi, #sclave yazidi Statul Islamic , #Stiri International