Retelele sociale, un instrument extrem de puternic in timpul masacrului din Munchen - Ce postam pe Facebook si Twitter in vremuri de criza

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 08:21
878 citiri

Retelele sociale s-au dovedit a fi un blestem si-o binecuvantare deopotriva, vineri, in timpul atacului cumplit din Munchen, cand un tanar a ucis noua oameni in zona unui mall.

Pentru ca retelele sociale au fost inundate cu mesaje din timpul atacului, politia germana s-a vazut uneori urmarind piste false. Atacatorul insusi - Ali David Sonboly - a folosit Internetul pentru a planifica atacul, scrie AFP.

Dar tot pe retelele sociale, germanii au dovada de o solidaritate incredibila. Hashtagul #opendoors (usi deschise) a fost folosit intens, pentru a le transmite celor blocati in Munchen - germani sau turisti, ca au unde innopta.

Asadar, cat ajuta si cat incurca retelele sociale in timpul unui atac?

Vineri, imediat dupa primele impuscaturi, politia germana a scris pe Twitter ca "situatia e confuza", dar ca va face tot posibilul ca publicul sa fie informat si ca o operatiune a politiei din Munchen e in desfasurare. De asemenea, politia din Munchen i-a sfatuit pe oameni sa stea ...citeste mai departe despre "Retelele sociale, un instrument extrem de puternic in timpul masacrului din Munchen - Ce postam pe Facebook si Twitter in vremuri de criza" pe Ziare.com

#retele sociale atac Munchen, #atac Munchen Internet , #Stiri International