Reuniune de urgenta a NATO. Seful aliantei, despre cererile Turciei

Luni, 27 Iulie 2015, ora 16:41
1001 citiri
Reuniune de urgenta a NATO. Seful aliantei, despre cererile Turciei
Foto: NATO

Turcia nu a solicitat ajutor militar substantial din partea NATO in campania impotriva militantilor Statului Islamic si kurzi, a declarat, luni, seful aliantei, Jens Stoltenberg. Precizarile vin cu o zi inainte de o intalnire de urgenta a NATO, la solicitarea Turciei, cu scopul de a discuta despre criza de la granita cu Siria.

Jens Stoltenberg a mai avertizat Turcia ca operatiunea de bombardamente poate pune in pericol progresul din ultimii ani in directia unui acord de pace cu militantii kurzi, scrie France24.

Ambasadorii tarilor membre NATO urmeaza sa se intalneasca marti, la solicitarea Ankarei, pentru a discuta despre escaladarea violentelor intre Turcia, jihadistii Statului Islamic si militantii kurzi.

"Turcia are o armata foarte puternica si forte de securitate foarte puternice. Deci nu a fost nicio solicitare pentru sustinere militara substantiala din partea NATO", a precizat Stoltenberg.

Turcia a bombardat pozitiile Statului Islamic din ...citeste mai departe despre "Reuniune de urgenta a NATO. Seful aliantei, despre cererile Turciei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia reuniune urgenta NATO, #NATO reuniune Siria , #Stiri International