Revolta a imigrantilor inabusita cu gaze lacrimogene, in Cehia

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 23:02
782 citiri
Revolta a imigrantilor inabusita cu gaze lacrimogene, in Cehia
Foto: Arhiva/Ziare.com

Politia ceha a fost nevoita sa faca uz de gaze lacrimogene pentru a stavili protestele imigrantilor clandestini aflati in asteptarea expulzarii, care incercau sa fuga dintr-un centru de retentie, au informat surse din cadrul politiei pentru straini.

La Bela-pod-Bezdezem (nord-vest), "vreo suta de imigranti s-au revoltat. O unitate speciala a fortelor de ordine a trebuit sa intervina din cauza intensitatii protestelor, crescuta in raport cu cele care au avut loc in ajun", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei pentru straini, Katerina Rendlova, citata de AFP.

Acesti imigranti pe cale de a fi expulzati spre tarile de unde au intrat ilegal in spatiul Schengen sunt originari in special din Afganistan, Pakistan si din Irak, a precizat purtatoarea de cuvant. Ei incercau sa fuga din centrul de la Bela-pod-Bezdezem si au provocat pagube materiale in interior.

Dupa ce a lansat apeluri la calm in engleza si araba, politia a recurs "la ...citeste mai departe despre "Revolta a imigrantilor inabusita cu gaze lacrimogene, in Cehia" pe Ziare.com

#imigranti Cehia, #imigranti gaze larimogene Cehia, #Eurpoa imigranti , #Stiri International