Ridicarea vizelor pentru romani, incerta. Belgia respinge ultimatumul dat de UE: Nu semnam acordul cu Canada

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 17:37
1048 citiri
Ridicarea vizelor pentru romani, incerta. Belgia respinge ultimatumul dat de UE: Nu semnam acordul cu Canada
Foto: Arhiva Ziare.com

Belgia respinge ultimatumul dat de UE si spune ca nu poate semna Acordul Economic si Comercial dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA), din cauza ca una dintre regiunile tarii, Valonia, se opune, a anuntat luni premierul de la Bruxelles, Charles Michel.

Prim-ministrul belgian a dezvaluit ca l-a sunat pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si l-a informat ca tara sa nu va semna parteneriatul de liber schimb, in contextul in care UE a dat termen Belgiei pana luni seara sa dea un raspuns, arata BBC.

"Nu suntem in pozitia de a semna CETA", a declarat Michel, dupa ce luni a purtat negocieri intense cu liderii regionali din tara sa, insa acestea au esuat din cauza Valoniei.

Subliniem ca Belgia are nevoie de aproparile tuturor parlamentelor sale regionale pentru a lua astfel de decizii.

Liderii europeni au spus ca vor anula summit-ul UE-Canada de joi, cand ar fi trebuit semnat acordul CETA, daca Belgia respinge ultimatumul. Tusk a insistat in mod special, argumentand ...citeste mai departe despre "Ridicarea vizelor pentru romani, incerta. Belgia respinge ultimatumul dat de UE: Nu semnam acordul cu Canada" pe Ziare.com

#Belgia respinge ultimatul UE, #ultimatum UE Belgia Canada, #negocieri esuate Belgia Canada , #Stiri International