Ringier, interesat de achizitia Le Monde

Luni, 31 Mai 2010, ora 23:22
1080 citiri
Ringier, interesat de achizitia Le Monde

Patru candidati, printre care grupul elvetian Ringier, si-au manifestat interesul pentru achizitia prestigiosului cotidian francez Le Monde, acestia urmand sa isi depuna ofertele pana pe 15 iunie, potrivit lui Eric Fottorino, directorului grupului Le Monde, potrivit Mediafax. 

Potrivit lui Fottorino, patru candidati si-au manifestat interesul pentru achizitia grupului de presa, trei la nivel declarativ si unul in mod formal.

"Grupul elvetian Ringier a declarat ca vrea sa studieze dosarul. Noi asteptam ca ofertele sa fie inaintate pana pe 15 iunie", a mai spus el.

"Nu suntem inca gata sa facem o recomandare, dar vom face una bazata pe criterii precise", a spus Fottorino, precizand ca aceste aspecte care vor fi luate in calcul sunt capacitatea financiara a cumparatorului, pozitia sa fata de guvernare si dorinta de a continua planul de redresare a grupului.

Grupul Le Monde controleaza cotidianul cu acelasi titlu, dar si alte reviste, precum saptamanalul cultural Telerama si publicatia catolica La vie. Nouvel Observateur, saptamanalul detinut de Claude Perdriel, si-a anuntat deja interesul pentru achizitia grupului.

Potrivit presei franceze, bancherul Matthieu Pigasse, in parteneriat cu omul de afaceri Pierre Berge si cu Xavier Niel, fondatorul unei companii de telecomunicatii, va depune, de asemenea, o oferta.

Pe de alta parte, grupul spaniol Prisa, publisherul titlului El Pais, care este deja unul dintre actionarii principali in cadrul grupului Le Monde, si-a anuntat intentia de a achizitiona Le Monde, care se confrunta cu grave probleme financiare.

Grupul Le Monde a inregistrat in 2009 pierderi nete in valoare de 25,2 milioane de euro. In luna martie, grupul Le Monde a prezentat mai multe "inovatii editoriale" pe care le dezvolta in jurul marcii sale, care au inclus o relansare a machetei tiparite si a celei digitale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ringier, #le monde, #cotidian , #Stiri International