Rogozin ameninta R. Moldova ca-si poate pierde integritatea, din cauza apropierii de Romania

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 14:26
724 citiri

Republica Moldova risca sa-si piarda integritatea teritoriala, din cauza apropierii de Romania, a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Declaratiile au fost facute intr-un interviu publicat vineri de cotidianul Kommersant, dupa vizita oficialului rus in Republica Moldova.

"Un fapt, evident chiar si pentru cei mai inversunati sustinatori ai unirii cu Romania, este acela ca, daca Moldova face un pas spre Romania, regiunea Transnistria se va desparti la acest viraj abrupt", a spus Rogozin.

Oficialul de la Moscova a adaugat ca, in cazul in care cetatenii din Republica Moldova doresc sa se alature Romaniei, "atunci ar trebui mai bine sa lase regiunea transnistreana sa plece pe cale amiabila, iar in cazul in care nu doresc sa se alature Romaniei, in cazul in care doresc sa ramana un stat suveran, un stat inteligent, care isi protejeaza toti cetatenii sai, atunci acest lucru va dura ani de zile, dar acei ...citeste mai departe despre "Rogozin ameninta R. Moldova ca-si poate pierde integritatea, din cauza apropierii de Romania" pe Ziare.com

#Rogozin Transnistria Moldova Romania , #Stiri International