Rogozin il contrazice pe Melescanu si crede ca stie vinovatul din spatele acestei "provocari periculoase"

Miercuri, 02 August 2017, ora 13:25
900 citiri

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a negat ca si-ar fi facut public itinerarul zborului de saptamana trecuta spre Republica Moldova, asa cum a sustinut ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Melescanu.

Intr-un interviu acordat filialei din Chisinau a postului rusesc de televiziune NTV, Rogozin i-a cerut lui Melescanu sa dea publicitatii screenshot-urile (capturile de ecran) cu itinerarul pe care l-ar fi postat el pe Twitter inainte de zborul sau spre Chisinau si la care a facut referire diplomatul roman explicand decizia Bucurestiului de a inchide spatiul aerian pentru avionul companiei aeriene ruse S7 in care se afla vicepremierul rus, relateaza TASS, intr-un material intitulat "Rogozin pune la indoiala competenta asistentilor sefului diplomatiei romane".

"Daca aveti un document, aratati-l!", a declarat Rogozin. "As vrea sa inteleg: aceasta e reactia nervoasa a autoritatilor romane, este un ton de justificare, mai intai din partea ministrului Apararii, iar acum si a ministrului de Externe? Cine, in genere, le-a adus la cunostinta aceasta informatie? Ce fel de echipe au, ce fel de asistenti?", a spus vicepremierul rus.

Citeste si Rogozin, enervat de javrele din Romania, trebuie sa suporte noile sanctiuni

Potrivit acestuia, ministrul de Externe roman s-ar fi referit la "screenshot-ul uneia din postarile sale" cu itinerarul calatoriei spre Republica Moldova.

"Sa-mi arate acest screenshot, de unde l-a luat, cine i l-a strecurat, sa-l numeasca pe acel natang care ii aduce astfel de documente?", a subliniat Rogozin, explicand ca delegatiile oficiale nu-si dezvaluie niciodata public ruta, data zborului, momentul plecarii sau cursa, din ratiuni de securitate.

Rogozin a mai spus ca, inca din perioada in care vizita sa doar se planifica, o serie de surse au dat publicitatii o informatie falsa potrivit careia el ar fi planuit sa zboare la bordul unui avion militar in Republica Moldova:

"Ce inseamna un avion militar? Acesta este un avion de vanatoare, un bombardier. Este un nonsens! Noi nu am facut nicio declaratie in acest sens si nici prin cap nu ne-a trecut ca as putea sa ma deplasez cu un avion militar".

"Nu am eu statutul sa ma deplasez cu un avion militar. Chiar daca ar fi o aeronava civila, dar in subordinea Ministerului Apararii, tot nu ar fi un mijloc de deplasare pentru seful unei delegatii guvernamentale", a sustinut el, evocand un alt incident de acum trei ani cu un avion charter cu care se deplasase la Chisinau. Avionul a fos ...citeste mai departe despre "Rogozin il contrazice pe Melescanu si crede ca stie vinovatul din spatele acestei "provocari periculoase"" pe Ziare.com

#Rogozin itinerariu avion Melescanu, #Rogozin scandal Romania avion , #Stiri International