Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Sambata, 10 Mai 2014, ora 15:23
1372 citiri
Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier

Avionul cu care se deplaseaza vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, pare a fi blocat in Transnistria, dupa ce Romania i-a inchis spatiul aerian.

Potrivit unei postari pe Twitter, Rogozin a anuntat ca Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul sau. Rogozin ameninta ca "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai intampine astfel de probleme.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", scrie Rogozin pe Twitter.

Ulterior, Rogozin a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Aparatul de zbor Tupolev Tu-160 este un bombardier strategic supersonic cu aripi cu geometrie variabila proiectat in Uniunea Sovietica, cel mai mare avion de lupta construit vreodata, care poate transporta pana la 12.000 de kilograme de incarcatura, incluzand bombe conventionale si rachete de croaziera.

Ulterior, Rogozin a scris pe contul de ...citeste mai departe despre "Romania i-a inchis spatiul aerian lui Rogozin: Data viitoare voi zbura cu un bombardier" pe Ziare.com

#Rogozin avion Romania interzis, #Rogozin Romania bombardier , #Stiri International