Romania nu mai vrea sa fie lider regional, desi ar avea toate argumentele - de la bani, la istorie

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 15:33
836 citiri
Romania nu mai vrea sa fie lider regional, desi ar avea toate argumentele - de la bani, la istorie

In ultimii ani, Romania si-a asumat, umila, un loc codas printre statele Uniunii Europene. In pofida dimensiunii sale (geografice si economice), tara noastra nu vrea sa mai joace deloc intr-o liga corespunzatoare.

Modestia exagerata in plan international care caracterizeaza clasa noastra politica se afla in puternic contrast cu aroganta afisata in interior de catre aceaiasi politicieni care parca stiu dinainte solutia la orice problema.

Statutul de tara prost administrata este acum asumat oficial de catre autoritatile noastre care nu mai contenesc sa se planga de propria lor lipsa de performanta si care, in aceste conditii, isi asuma, cu indolenta, aerul de masa de manevra tacuta in afacerile internationale.

Ceea ce este uimitor este, in primul rand, faptul ca acceptand asta ignoram atat geografia, cat si istoria, nemaivorbind de economie.

Ignoram geografia pentru ca am decis sa facem abstractie de dimensiunile Romaniei, ale poporului roman (vorbitorii de limba romana) in ...citeste mai departe despre "Romania nu mai vrea sa fie lider regional, desi ar avea toate argumentele - de la bani, la istorie" pe Ziare.com

#Romania lider regional, #Romania putere Uniunea Europeana , #Stiri International