Romania poate fi o tara de tranzit pentru jihadisti. Cel putin un roman lupta alaturi de Statul Islamic - raport

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 16:52
1567 citiri

Romania poate fi o tara de tranzit pentru jihadistii care se intorc in Europa dupa ce au luptat alaturi de Statul Islamic in Siria sau Irak, iar unul sau mai multi romani s-ar afla in prezent in cele doua tari din Orientul Mijlociu, unde s-au alaturat islamistilor.

Informatiile apar intr-un raport al Centrului International Antiterorism de la Haga, care avertizeaza ca aproape 1.300 de luptatori ISIL se afla deja pe continentul european, unde ar putea pregati atentate, informeaza News.ro.

"Potrivit autoritatilor romane, pana in octombrie 2015, Romania nu a inregistrat niciun combatant din tara. Insa (un raport - n.red.) referitor la numarul (jihadistilor din ISIL - n.red.) din martie 2015 mentioneaza ca unul sau mai multi combatanti din Romania ar putea fi in Siria/Irak", se arata in raportul publicat de expertii de la Haga.

In general, putini oameni din tarile din Europa de Est, care nu au comunitati mari de imigranti sau de musulmani, s-au alaturat ISIL.

Aproape 4.300 de ...citeste mai departe despre "Romania poate fi o tara de tranzit pentru jihadisti. Cel putin un roman lupta alaturi de Statul Islamic - raport" pe Ziare.com

#jihadisti Romania, #roman luptator Stat Islamic , #Stiri International