Romania, prizoniera unui mediu de securitate ostil?

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 12:47
865 citiri
Romania, prizoniera unui mediu de securitate ostil?

Analiza rezultatelor recentului summit NATO de la Varsovia doar prin prisma consecintelor sale pentru Romania, de unde si criticile la adresa prestatiei presedintelui Iohannis, este un exercitiu de consum intern.

Binevenita, pentru o clasa politica obisnuita sa compenseze "performantele" interne modeste cu reale sau pretinse succese de politica externa, perspectiva in cauza nu este insa suficienta pentru a intelege deplin situatia in care ne gasim.

Oricat de mult ne place sa fim critici la adresa romanilor si a Romaniei, de la care asteptam fiecare atatea lucruri bune, cu greu se poate crede ca presedintele Iohannis ar fi putut obtine mai multe decizii clare.

Tara face parte dintr-o alianta politico-militara cu impact global, iar procentul in care interesele nationale de securitate ale fiecarui membru se regasesc in deciziile colective este direct proportional cu greutatea politica si militara a acestuia.

Politica agresiva si destul de imaginativa a Rusiei din ultimii ani a ...citeste mai departe despre "Romania, prizoniera unui mediu de securitate ostil?" pe Ziare.com

#NATO Marea Negra, #summit NATO Varsovia Romania, #NATO Rusia , #Stiri International