Romania risca sa fie sanctionata de Comisia Europeana, din cauza modificarilor aduse Legii energiei

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 11:27
1078 citiri
Romania risca sa fie sanctionata de Comisia Europeana, din cauza modificarilor aduse Legii energiei
Foto: Facebook/Corina Popescu

Comisia Europeana ar putea declansa o procedura de infringement impotriva Romaniei, intrucat modificarile aduse Legii energiei in Parlament ar putea afecta concurenta in piata, a declarat Corina Popescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Energiei.

Corina Popescu a spus ca Guvernul a trimis Parlamentului un punct de vedere legat aceste modificari, mentionand ca a fost trimisa si o scrisoare din partea Comisiei Europene, in care se arata ca prevederile pot afecta concurenta in piata.

Potrivit secretarului de stat, se poate ajunge la declansarea unei proceduri de infringement. "Nu vrem sa ajungem aici, dar este o decizie a Parlamentului", a spus Popescu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat in 10 octombrie reexaminarea, la cererea presedintelui Romaniei, a Legii pentru modificarea si completarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale, se arata intr-un comunicat de presa al Camerei.

In iunie, fusesera aprobate mai multe modificari ale aceleiasi legi, printre care ...citeste mai departe despre "Romania risca sa fie sanctionata de Comisia Europeana, din cauza modificarilor aduse Legii energiei" pe Ziare.com

#legea energiei infrigement Romania, #modificari lege energie 2012, #legea energiei concurenta , #Stiri International