Romania, somata de Bruxelles sa intareasca legislatia pentru combaterea spalarii banilor

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 15:20
917 citiri
Romania, somata de Bruxelles sa intareasca legislatia pentru combaterea spalarii banilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a "indemnat insistent" Romania si alte sapte state membre sa transpuna in legislatia lor nationala "A patra directiva privind combaterea spalarii banilor".

Noile norme ale UE vor consolida cerintele existente in materie de combatere a spalarii banilor si vor ameliora combaterea spalarii banilor si a finantarii terorismului, potrivit unui comunicat publicat joi de catre institutia europeana.

Toate statele membre trebuiau sa transpuna aceasta directiva pana la 26 iunie 2017.

Bulgaria, Cipru, Grecia, Luxemburg, Malta, Polonia, Romania si Olanda nu au notificat nicio masura de transpunere, iar proiectele de legi se afla inca in procesul legislativ national.

"Prin urmare, dupa ce a acordat acestor 8 tari posibilitatea de a-si prezenta observatiile cu privire la scrisorile de punere in intarziere transmise in iulie 2017, Comisia invita acum aceste tari sa ia masurile necesare pentru a se conforma pe deplin directivei.

In cazul in care aceste state membre nu isi aliniaza legislatia nationala la legislatia UE in termen de doua luni, Comisia poate decide sa inainteze cazurile Curtii de Justitie a UE", a mai transmis Bruxellesul.

Comisia Juncker a facut din combaterea evaziunii fiscale, a spalarii banilor si a finantarii terorismului una dintre prioritatile sale.

Comisia Europeana a evaluat riscurile de spalare a banilor si de finantare a terorismului pe care le prezinta diferite sectoare si produse financiare, identificand domeniile cele mai expuse riscului si cele mai raspandite tehnici utilizate de infractori pentru a spala fonduri ilicite. ...citeste mai departe despre "Romania, somata de Bruxelles sa intareasca legislatia pentru combaterea spalarii banilor" pe Ziare.com

#Comisia Europeana Romania spalarea banilor , #Stiri International