Romanii din Timoc: Luati-i acasa pe diplomati! Au facut mult rau noua si Romaniei

Luni, 15 August 2016, ora 22:04
802 citiri
Romanii din Timoc: Luati-i acasa pe diplomati! Au facut mult rau noua si Romaniei
Foto: Facebook/Universitatea de Vara Izvoru Muresului

Reprezentantii romanilor din Valea Timocului, Serbia, au criticat luni seara, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, faptul ca statul roman nu sprijina aceasta comunitate, care nu are scoli, biserici sau mass media in limba romana.

In plus, reprezentantii romanilor din Valea Timocului au sustinut ca diplomatii nostri din Serbia creeaza doar probleme celor pe care ar trebui sa-i sprijine.

"Eu de doi ani de zile atrag atentia asupra acestor diplomati, care ne-au facut mari probleme si am incercat prin vocea noastra de acolo si prin apelul nostru sa-i luati acasa.

Va rog, luati-i acasa din Serbia, pentru ca acesti oameni ne-au facut mult rau noua si au facut mult rau si Romaniei, pentru ca vin si vorbesc impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, impotriva parintelui Boian Alexandrovici, care a facut mari sacrificii ca sa se tina slujba in romana in Timoc (...) Acesti oameni nu mai trebuie sa fie la posturile la care sunt acolo", a afirmat Pedrag Balasevici, vicepresedintele ...citeste mai departe despre "Romanii din Timoc: Luati-i acasa pe diplomati! Au facut mult rau noua si Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani Valea Timocului Serbia , #Stiri International