Romanii pot lucra in orice tara a UE - noua state au ridicat restrictiile

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 09:26
1189 citiri
Romanii pot lucra in orice tara a UE - noua state au ridicat restrictiile
Foto: evz.ro

Restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari au fost ridicate in toate tarile UE, de la 1 ianuarie 2014, pe fondul temerilor ca va exista un val de imigranti din Romania si Bulgaria care vor "abuza" de beneficiile sistemelor sociale din tari precum Marea Britanie sau Germania.

La 7 ani de la aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta, Malta si Marea Britanie vor ridica restrictiile pe piata muncii impuse muncitorilor din cele doua tari. La cele 8 se adauga si Spania, care in decembrie 2012 a primit acordul Comisiei Europene pentru a reintroduce restrictiile doar pentru muncitorii romani, din cauza crizei economice si financiare.

Potrivit Acordului asupra liberei circulatii a persoanelor dintre Elvetia si UE, Berna poate mentine restrictiile pentru romani si bulgari pana la 31 mai 2019.

Momentul a fost precedat insa de dispute aprinse si temeri ale unor tari, in frunte cu Marea Britanie, in legatura cu impactul pe care ...citeste mai departe despre "Romanii pot lucra in orice tara a UE - noua state au ridicat restrictiile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ridicare restrictii munca romani UE, #deschidere piata muncii UE romani , #Stiri International