Roubini avertizeaza: SUA au 50% sanse sa intre in recesiune

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 09:21
1735 citiri
Roubini avertizeaza: SUA au 50% sanse sa intre in recesiune

Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza financiara, sustine ca SUA si regiunea euro au 50% sanse sa intre in recesiune, in urmatoarele 12 luni. In opinia lui, "ingineriile financiare" stabilite de liderii UE sunt insuficiente pentru a pune capat crizei datoriilor suverane.

"Din nefericire, in opinia mea, exista cel putin 50% sanse ca SUA, zona euro si Marea Britanie si economiile dezvoltate sa intre in recesiune, in urmatoarele 12 luni. Mai degraba se va intampla acest lucru decat reluarea cresterii economice in aceste zone", spune Roubini, intr-un discurs in Jakarta, noteaza Bloomberg.

Contagiunea crizei datoriilor s-a extins pana la anumite banci din Franta si Belgia, mai spune Roubini.

Acesta afirmase, recent, ca nu se mai pune problema daca zona euro va intra intr-o noua criza, ci cand se va intampla acest lucru.

Intrebarea nu este daca vom avea de-a face cu noua recesiune, ci daca aceasta va fi una moderata ori una severa", a mai declarat Roubini, precizand ca "raspunsul depinde de zona euro".

Liderii europeni discuta despre solutii la criza datoriilor din zona euro, o decizie finala urmand a fi luat miercuri.

Una dintre cele mai importante masuri pe care o iau in calcul liderii UE se refera la suplimentarea resurselor Fondului European pentru Stabilitate Financiara, fondul de urgenta al zonei euro destinat statelor cu probleme financiare.

Prima vizata este Grecia, a carei economie devastata risca sa ameninte stabilitatea economica a unor state dezvoltate, precum Franta si Germania. Deja, Italia si Spania se afla in colimator, iar investitorii se tem ca starea financiara precara a celor doua state va adanci criza din zona euro.

Intrebarea nu este daca vom avea de-a face cu noua recesiune, ci daca aceasta va fi una moderata ori una severa", a declarat profetul crizei, precizand ca "raspunsul depinde de zona euro".

#Nouriel Roubini criza zona euro, #previziuni Roubini criza Europa , #Stiri International