Rouhani anunta ca Iranul ar putea ramane parte a acordului nuclear

Duminica, 13 Mai 2018, ora 17:41
894 citiri
Rouhani anunta ca Iranul ar putea ramane parte a acordului nuclear
Foto: Facebook/ Hassan Rouhani

Iranul ar putea ramane parte a acordului nuclear semnat in 2015 daca interesele sale vor fi protejate, a declarat, duminica, presedintele iranian Hassan Rouhani, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Presedintele Iranului a catalogat decizia Statelor Unite de a se retrage din acordul atomic drept o "incalcare a valorilor morale".

"Retragerea SUA reprezinta o incalcare a principiilor morale. Daca celelalte cinci state vor continua sa ramana in acord, atunci si Iranul o va face, in pofida vointei Americii", a declarat Rouhani.

Declaratia lui Rouhani a fost facuta in contextul in care presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul in anul 2015 si ca SUA vor reactiva sanctiunile contra Iranului.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franta, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat in 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajeaza sa limiteze activitatile atomice in schimbul relaxarii sanctiunilor internationale.

#Hassan Rouhani Donald Trump, #Iran SUA acord nuclear, #Hassan Rouhani acord nuclear , #Stiri International