Rupert Murdoch pregateste o noua "lovitura" pe piata media. Pe ce a pus ochii miliardarul

Marti, 01 Iulie 2014, ora 16:20
2315 citiri
Rupert Murdoch pregateste o noua "lovitura" pe piata media. Pe ce a pus ochii miliardarul
Sursa foto: Reuters

Rupert Murdoch se va deplasa saptamana viitoare in Sun Valley, Idaho, unde va participa la cea mai exclusivista reuniune din tehnologie si media, inarmat atat cu banii, cat si cu apetitul pentru o afacere mare.

In varsta de 83 de ani, directorul general al Twenty-First Century Fox, participant obisnuit la reuniunea anuala organizata de banca de investitii Allen & Co, este in mijlocul unor discutii care ar aduce Fox puterea de a cumpara o companie de continut, conform Reuters.

Astfel, British Sky Broadcasting Group, unde Fox are 39% din actiuni, negociaza preluarea Sky Italia si filiala sa Sky Deutschland, detinute de Fox, intr-o afacere care i-ar putea aduce Fox pana la 13 miliarde de dolari.

"Are capitalul, resursele si credibilitatea de a face afaceri", a declarat Mark Boidman, managing director la banca de investitii Peter J. Solomon Company, care nu participa la conferinta. "Stie dupa ce sa mearga si cand sa o faca."

Sefii Facebook si Apple, printre obisnuitii participanti la reuniunea din Sun Valley

Sun Valley va fi plin de directori ale caror companii s-ar putea potrivi proiectului. Printre participanti sunt asteptati si CEO-ul Time Warner, Jeff Bewkes si CEO-ul Viacom, Philippe Dauman.

Interesul lui Murdoch pentru Time Warner, in ciuda valorii de 62 miliarde dolari a acestui grup, a fost subiectul multor de speculatii din industrie. El inca isi doreste sa fie proprietarul HBO, pe langa alte potentiale tinte, potrivit unui fost angajat al News Corp.

Acesta nu a putut spune daca Murdoch a facut un prim pas in acest sens. Purtatorul de cuvant al Time Warner, Keith Cocozza, si cel al Fox, Nathaniel Brown, au refuzat sa comenteze.

"Nu sunt sigur ca si-l poate permite, insa niciodata nu e bine sa nu spui asa ceva despre Rupert Murdoch", a adaugat fostul presedinte Viacom, Frank Biondi, un particpant obisnuit la intalnirea Allen & Co, dar care nu va fi acolo in acest an.

Multi dintre sefii marilor jucatori din piata media si a tehnologiei, cum ar fi Mark Zuckerberg sau Tim Cook, participa la in fiecare an la intrunirea de la Sun Valley.

Ce afaceri se mai pot incheia la intrunirea din Sun Valley

In anii precedenti, aici au avut loc multe discutii de afaceri importante. CEO-ul Comcast Corp, Brian Roberts, a discutat despre NBC cu Jeff Immelt, CEO-ul General Electric. Biondi spune ca aici a inceput discutiile cu John Malone, de la Liberty Media Corp, pentru vanzarea Madison Square Garden, afacere care a cazut.

Murdoch va fi insotit de fiii sai, Lachlan si James. La inceputul acestui an, Lachlan a fost numit co-presedinte non-executiv, iar James, co-Chief Operating Officer. James a fost interesat in special de achizitii, a mai spus un fost executiv de top de la News Corp.

Murdoch nu va fi singurul executiv din Sun Valley care se va gandi saptamana viitoare la achizitii.

CEO-ul Discovery Communications, David Zaslav, a carui companie a preluat in mai controlul asupra canalului european de sport Eurosport, va fi acolo.

Prezent va fi si Mike Fries, CEO-ul Liberty Global, a carui companie si Discovery negociaza preluarea unei parti din Formula 1.

#rupert murdoch, #murdoch tranzactii, #media tehnologie, #sun valley , #Stiri International