Rusia a lansat o racheta intercontinentala: Ce a vrut sa demonstreze

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 21:06
924 citiri

Armata rusa a testat, miercuri, o racheta intercontinentala, lansata din poligonul Plesetk, situat in nord-vestul Rusiei, anunta Comandamentul fortelor strategice ruse, precizand ca testul a fost un succes.

O racheta balistica intercontinentala de tip Iars a fost lansata din Poligonul aerospatial Plesetk, situat la 800 de kilometri nord de Moscova, in nord-vestul Rusiei.

Testul a avut loc miercuri la ora 14.30 (13.30, ora Romaniei), a declarat, potrivit Itar-Tass, colonelul Igor Iegorov, purtatorul de cuvant al Comandamentului fortelor strategice ruse.

Racheta a atins o tinta situata in Peninsula Kamceatka, in Extremul Orient rus. "Testul a avut rolul de a demonstra eficienta rachetelor de acest tip, fabricate la o uzina din orasul rus Votkins. Racheta a atins o tinta din Poligonul Kura, in Peninsula Kamceatka. Testul a fost un succes total", a dat asigurari oficialul militar rus.

Potrivit Ministerului rus al Apararii, rachetele de acest tip sunt echipate cu focos multiplu ...citeste mai departe despre "Rusia a lansat o racheta intercontinentala: Ce a vrut sa demonstreze" pe Ziare.com

#Rusia racheta, #rusia racheta intercontinentala , #Stiri International