Rusia a trimis avioane antisubmarin la Polul Nord, chiar unde se antreneaza acum submarinele SUA

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 22:51
1412 citiri
Rusia a trimis avioane antisubmarin la Polul Nord, chiar unde se antreneaza acum submarinele SUA
Foto: CC BY-SA 2.0

Rusia a trimis pentru prima data dupa sfarsitul Razboiului Rece, in contextul amplificarii tensiunilor cu Occidentul, avioane militare in zona Polului Nord, deasupra Americii de Nord, unde Fortele Navale SUA efectueaza exercitii.

Avioane militare dotate cu armament antisubmarin au survolat continentul nord-american, in apropiere de Polul Nord, a anuntat miercuri dupa-amiaza ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, citat de agentia de presa Sputnik.

Este prima data dupa sfarsitul Razboiului Rece cand Rusia efectueaza zboruri militare in aceasta zona, noteaza agentiile de stiri Sputnik si Reuters.

Serghei Soigu a subliniat ca intentioneaza aplicarea planului aprobat de Kremlin in anul 2012 privind intensificarea activitatilor Flotei militare Nordice a Rusiei.

"Ministerul Apararii continua reinarmarea unitatilor militare din aceasta zona. Lucrarile de construire a bazelor militare sunt in curs. Ponderea de armament si echipamente militare moderne in aceasta flota a atins 46% la inceputul acestui an. Zona arctica ramane o prioritate pentru noi. In anul 2017, Flota Nordica a primit 1.000 de arme si echipamente moderne, inclusiv cinci nave de lupta, sapte ambarcatiuni de sustinere, noua avioane si zece radare de aparare aeriana", a afirmat Serghei Soigu.

Incursiunea aeriana rusa intervine in contextul amplificarii tensiunilor intre Rusia si NATO. Marea Britanie, Statele Unite, precum si numeroase tari din cadrul Uniunii Europene au expulzat diplomati rusi ca reactie la atacul neurotoxic din oraselul britanic Salisbury, atribuit Moscovei, care neaga orice implicare.

Fortele Navale din SUA efectueaza in prezent exercitii militare cu submarine in zona Cercului Polar de Nord, in apropiere de statul american Alaska.

Foto: Fedor Leukhin - _MG_0277, CC BY-SA 2.0, Link ...citeste mai departe despre "Rusia a trimis avioane antisubmarin la Polul Nord, chiar unde se antreneaza acum submarinele SUA" pe Ziare.com

#Rusia avioane Polul Nord, #Rusia inarmare Arctica , #Stiri International