Rusia a trimis tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad - surse

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 23:20
1127 citiri
Rusia a trimis tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad - surse
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia a pozitionat tancuri la un aerodrom militar din vestul Siriei, in contextul actiunilor pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad, afirma oficiali americani citati de presa externa.

Potrivit unor surse militare americane citate de Reuters, sapte tancuri ruse T-90 au fost observate la un aerodrom situat in apropiere de orasul Latakia, fieful presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Rusia trimite sisteme antiaeriene in Siria - surse

"Am observat miscari ale personalului militar si lucruri care ar indica faptul ca Rusia ar intentiona sa creeze o baza de avangarda la periferia sudica a orasului Latakia", a declarat Jeff Davis, purtatorul de cuvant al Departamentului american al Apararii.

Rusia a cerut vineri Statelor Unite sa reinitieze cooperarea in domeniul militar in scopul evitarii "incidentelor neintentionate" in Siria, in contextul in care Moscova este acuzata de Washington ca a consolidat fortele pentru protejarea regimului Bashar al-Assad. Alianta Nord-Atlantica si ...citeste mai departe despre "Rusia a trimis tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad - surse" pe Ziare.com

#Rusia tancuri Siria, #Rusia sustine Assad , #Stiri International