Rusia acuza Turcia ca se pregateste sa intervina militar in Siria

Joi, 04 Februarie 2016, ora 20:56
775 citiri
Rusia acuza Turcia ca se pregateste sa intervina militar in Siria
Foto: Facebook/Ministerul rus al Apararii

Moscova a afirmat joi ca are "motive serioase" sa creada ca Turcia pregateste o "interventie militara" in Siria (tara cu care se invecineaza), invocand in sprijinul afirmatiilor sale faptul ca Ankara a interzis la inceputul acestei saptamani survolarea spatiului sau aviatic de catre un avion de recunoastere rus.

"Avem motive serioase sa suspectam ca Turcia se pregateste in mod intensiv pentru o interventie militara pe teritoriul unui stat suveran: Siria", a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii al Federatiei Ruse, generalul Igor Konasenkov, intr-un comunicat, informeaza AFP.

Armata rusa "intregistreaza un numar crescut de semnale ce atesta faptul ca fortele armate turce se pregatesc in secret sa intreprinda operatiuni pe teritoriul sirian", potrivit generalului rus.

"Daca cineva de la Ankara crede ca interzicerea unui zbor de recunoastere rus va permite sa fie ascuns ceva, aceasta denota lipsa de profesionalism", a subliniat Konasenkov.

Contactat de AFP, ...citeste mai departe despre "Rusia acuza Turcia ca se pregateste sa intervina militar in Siria" pe Ziare.com

#Rusia Turcia interventie Siria, #Turcia interventie militara Siria , #Stiri International