Rusia, acuzata ca foloseste un nou tip de bomba in razboiul din Siria. De ce e interzisa aceasta arma

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 12:32
805 citiri
Rusia, acuzata ca foloseste un nou tip de bomba in razboiul din Siria. De ce e interzisa aceasta arma
Foto: Twitter/Raed Fares

Un nou tip de bomba cu submunitie, de fabricatie ruseasca, a fost utilizat in atacurile aeriene din Siria pentru prima data, a denuntat duminica organizatia Human Rights Watch (HRW).

Bombele, concepute pentru a distruge vehicule blindate, au fost folosite in urma cu o saptamana intr-un atac aerian la sud-vest de Alep, a anuntat organizatia nonguvernamentala (ONG) pentru apararea drepturilor omului cu sediul la New York, relateaza DPA in pagina electronica.

Efectele bombardamentelor Rusiei in Siria: Opozitia boicoteaza negocierile de pace

Acest tip de bombe este interzis de o conventie semnata in 2008 de catre 98 de state, deoarece are un impact larg si tinde sa lase in urma submunitie neexplodata, care provoaca victime in randul civililor atat cand sunt folosite, cat si ulterior.

Activisti din cadrul opozitiei siriene afirma ca bombe cu fragmentare au fost folosite, de asemenea, in atacuri aeriene in apropiere de linii ale frontului la nord de Hama, in centrul Siriei, unde ...citeste mai departe despre "Rusia, acuzata ca foloseste un nou tip de bomba in razboiul din Siria. De ce e interzisa aceasta arma" pe Ziare.com

#bomba Rusia Siria, #Rusia bomba noua Siria, #Rusia razboi Siria , #Stiri International