Rusia, acuzata ca mai mult ajuta jihadistii de la ISIL decat ii distruge

Marti, 23 Februarie 2016, ora 20:39
829 citiri
Rusia, acuzata ca mai mult ajuta jihadistii de la ISIL decat ii distruge
Foto: Facebook/Ministerul Apararii din Rusia (Arhiva)

Loviturile aeriene ale Rusiei in Siria mai mult ajuta Statul Islamic, avertizeaza coalitia internationala condusa de SUA.

Rusia si-a intensificat raidurile aeriene in Siria de cand au demarat discutiile pentru incetarea focului in tara macinata de razboi de mai bine de patru ani, scrie Sky News.

Desi Moscova insista ca isi foloseste fortele aeriene pentru a distruge toate "gruparile teroriste", Occidentul sustine ca in realitate a atacat grupurile moderate de mult mai multe ori decat pe jihadistii ISIL.

Guvernele occidentale acuza Rusia ca a intensificat loviturile aeriene pentru a sprijini fortele terestre ale regimului sirian inaintea oricarui posibil armistitiu sau negocieri.

Colonelul Steve Warren, purtatorul de cuvant al coalitiei globale de lupta impotriva Statului Isalmic, a declarat ca Rusia ii ajuta pe extremistii pe care sustine ca ii distruge.

"Folosesc agresiunea ...citeste mai departe despre "Rusia, acuzata ca mai mult ajuta jihadistii de la ISIL decat ii distruge" pe Ziare.com

#Rusia ajuta Statul Islamic, #raiduri Rusia Siria, #Rusia Statul Islamic , #Stiri International