Rusia ar putea mobiliza avioane contra sistemului antiracheta din Romania - NATO reactioneaza

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 23:06
1276 citiri
Rusia ar putea mobiliza avioane contra sistemului antiracheta din Romania - NATO reactioneaza
Foto: Facebook/NATO

Fortele Aeriene ruse intentioneaza sa stationeze bombardiere strategice de tip Tupolev in Crimeea, ca modalitate de contracarare a instalatiilor antibalistice NATO din Romania, Alianta Nord-Atlantica condamnand suplimentarea fortelor si avertizand ca ar putea fi periclitata stabilitatea regionala.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului rus al Apararii, un escadron de bombardiere supersonice Tupolev TU-22M3 ar urma sa ajunga in Crimeea in curand.

"Capacitatile de atac ale acestor avioane vor spori apararea in regiunea Marii Negre. Este una dintre masurile luate ca reactie la instalarea unor elemente antiracheta la o baza militara americana din Romania", a declarat oficialul militar rus, sub protectia anonimatului, pentru agentia Interfax. Un escadron are intre 10 si 24 de avioane militare.

11 avioane militare ruse interceptate de NATO in apropierea spatiului aerian UE

In replica, un oficial NATO a condamnat vehement initiativa Rusiei.

"Dupa cum au aratat ministrii ...citeste mai departe despre "Rusia ar putea mobiliza avioane contra sistemului antiracheta din Romania - NATO reactioneaza" pe Ziare.com

#Rusia avioane sistem antiracheta, #Rusia sistem antiracheta Romania, #Rusia sistem antiracheta NATO , #Stiri International