Facebook extinde automat recunoasterea faciala la mai multe functii: Te poti gasi in poze si clipuri in care nu esti etichetat

Vineri, 16 Martie 2018, ora 00:00
951 citiri
Facebook extinde automat recunoasterea faciala la mai multe functii: Te poti gasi in poze si clipuri in care nu esti etichetat
Foto: Pixabay

Facebook a inceput sa isi anunte utilizatorii ca extinde recunoasterea faciala la mai multe functii.

Astfel, te poti regasi in fotografii si clipuri postate de utilizatorii retelei sociale, chiar daca nu esti etichetat in ele.

Atentie! Aceasta schimbare e realizata automat, iar tu vei fi notificat printr-un mesaj care iti apare in timeline, asa ca ai grija sa nu il ratezi.

"Nou: Recunoastere faciala pentru mai multe functii.

Incercam tot timpul sa imbunatatim Facebook, asa ca adaugam mai multe modalitati de a folosi recunoasterea faciala in afara de sugerarea tag-urilor.

De exemplu, tehnologia de recunoastere faciala te poate ajuta:

Sa gasesti fotografiile cu tine, in care insa nu esti etichetatSa te protejezi de strainii care ti-ar putea folosi fotografiileSa permiti persoanelor cu deficiente de vedere sa afle cine se afla in fotografiile sau clipurile tale

Tu controlezi (ce se intampla cu) recunoasterea faciala. Setarea este pe modul "activat", dar tu poti schimba modul in "dezactivat" oricand, iar acest lucru e valabil si la functiile pe care le vom adauga in viitor"

Asa suna mesajul (originalul e in engleza, asa cum se vede in captura de ecran de mai jos) care apare in timeline-ul de pe aplicatia Facebook instalata pe un smartphone, semnat de echipa Facebook.

In coltul din dreapta-sus al mesajului se afla un meniu marcat cu trei puncte. Daca apesi pe el, vei fi intampinat de un alt mesaj. De data asta, scris in romana.

De asemenea, aici ai posibilitatea de a schimba setarile, astfel incat sa permiti Facebook sa poata sa te recunoasca in fotografii si clipuri video ("da" e setata automat) sau nu.

Schimbarea a fost anuntata din decembrie 2017

Tehnologia de recunoastere faciala nu e ceva nou la Facebook. De ceva vreme ne face recomandari legate de persoanele care sunt intr-o fotografie pentru a putea fi etichetate.

Dar Facebook extinde aceasta facilitate. Testele au inceput in decembrie 2017 si iata ca acum ajung la mai multi utilizatori.

Noul sistem are cateva avantaje. Astfel, Facebook te va notifica daca unul dintre prietenii tai incarca o fotografie cu tine fara sa te eticheteze (sau o alta persoana care face postarea publica).

In plus, in curand, reteaua sociala te va anunta atunci cand cineva va incarca o poza cu tine la profil, astfel incat vei afla daca cineva se da drept tine.

Mai mult, extinderea recunoasterii faciale la mai multe functii ajuta persoanele cu deficiente de vedere sa afle cine se afla in ...citeste mai departe despre "Facebook extinde automat recunoasterea faciala la mai multe functii: Te poti gasi in poze si clipuri in care nu esti etichetat" pe Ziare.com

#Facebook recunoastere faciala , #Stiri Internet