Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 17:47
843 citiri
Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA
Foto: Russia Today

Planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt "conflictuale", afirma Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, considerand ca Bucurestiul "sacrifica stabilitatea regionala de dragul strategilor" din alte parti ale lumii.

Planurile NATO de mobilizare a fortelor militare in Romania sunt "inadecvate" si "conflictuale", a spus Aleksandr Lukasevici.

"Practic, este vorba de o transformare etapizata a acestei tari intr-un pivot de sustinere pentru NATO si SUA aproape de frontierele Rusiei. Noi am comentat in mod repetat masurile luate de state membre NATO, observand atitudinea conflictuala si evidentiind caracterul inadecvat si redundant, atat din punct de vedere militar, cat si financiar", a spus Lukasevici, citat de agentia Sputnik.

In opinia oficialului rus, Romania sacrifica securitatea regionala prin decizia de suplimentare a efectivelor NATO. "Exista tendinta de a trage concluzia ca actualele ...citeste mai departe despre "Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenintare Rusia, #amenitare Rusia Romania, #Rusia Romania NATO , #Stiri International