Rusia, cea mai mare amenintare la adresa democratiei in Eurasia - raport Freedom House

Marti, 23 Iunie 2015, ora 11:44
1408 citiri
Rusia, cea mai mare amenintare la adresa democratiei in Eurasia - raport Freedom House
Foto: Kremlin

Rusia a inregistrat cea mai mare pierdere din ultimul deceniu in ceea ce priveste avansul democratic anul trecut. Mai mult, Federatia Rusa si alte state autoritare au luat masuri agresive pentru a bloca eforturile de formare a noilor democratii in Europa si Eurasia, releva un raport al Freedom House.

Initiativa presedintelui Vladimir Putin de a anexa peninsula ucraineana Crimeea si de a sprijini separatistii din estul Ucrainei a avut un efect de inabusire a democratiei in Rusia si a libertatii si realizarilor democratice in regimele din jur, releva raportul anual al grupului american, scrie Radio Free Europe/Radio Liberty.

Raportul "Nations In Transit" monitorizeaza dezvoltarea democratica a 29 de natiuni din fosta URSS, Balcani si Europa Centrala.

Conform raportului, efectele actiunilor luate de Rusia impotriva democratiei au fost simtite si local si in tarile din jurul sau. Lupta presedintelui Vladimir Putin pentru supravietuire in fata embargoului economic al occidentului, ...citeste mai departe despre "Rusia, cea mai mare amenintare la adresa democratiei in Eurasia - raport Freedom House" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia amenintare democratie Freedom House, #Rusia raport Freedom House , #Stiri International