Rusia cere sprijinul americanilor in Ucraina. Ce spune Obama

Duminica, 10 August 2014, ora 14:15
1189 citiri
Rusia cere sprijinul americanilor in Ucraina. Ce spune Obama

Ministrul Serghei Lavrov a solicitat, sambata, sprijinul american pentru un proiect rus de misiune umanitara in estul Ucrainei, a anuntat Ministerul rus de Externe.

Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul sau american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor masuri de urgenta in vederea opririi crizei umanitare iminente in sud-estul" Ucrainei, a anuntat un comunicat al ministerului, relateaza AFP.

Lavrov "a indemnat (Statele Unite - n. red.) sa sprijine initiativa rusa de mobilizare a unei misiuni umanitare in sud-estul (Ucrainei), in coordonare cu toate structurile internationale competente".

Kerry i-a raspuns ca "o astfel de actiune este pe cale de a fi efectuata cu autoritatile ucrainene", potrivit comunicatului diplomatiei ruse.

UPDATE: Orice fel de interventie rusa in Ucraina, chiar sub pretexte umanitare, ar fi "inacceptabila" fara acordul expres al Kievului, au convenit, sambata, presedintele american, Barack Obama, si ...citeste mai departe despre "Rusia cere sprijinul americanilor in Ucraina. Ce spune Obama" pe Ziare.com

#Rusia sprijin America Ucraina, #misiune umanitara Rusia Ucraina, #misiune umanitara SUA Rusia , #Stiri International