Rusia continua sa-si sporeasca cheltuielile militare, in pofida sanctiunilor economice

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 11:53
2964 citiri

Rusia s-a clasat pe al treilea loc in lume in ceea ce priveste cheltuielile militare in 2016, in crestere cu 5,9% fata de anul precedent, in pofida sanctiunilor economice si nivelului scazut al pretului petrolului, informeaza Institutul International de Studii pentru Pace din Stockholm (SIPRI).

Cheltuielile militare ale Rusiei s-au ridicat anul trecut la 69,2 miliarde de dolari, a comunicat institutul, care a precizat ca "aceasta crestere a cheltuielilor vine intr-un moment in care economia rusa are probleme serioase din cauza preturilor scazute la petrol si gaze naturale si a sanctiunilor economice introduse in anul 2014", se afirma in raportul dat publicitatii de SIPRI, citat de France 24.

Rusia a devansat Arabia Saudita, care s-a clasat pe pozitia a patra in anul 2016, dupa ce cheltuielile militare ale Riadului au scazut cu 30% comparativ cu anul precedent.

Statele Unite au ramas pe primul loc, cu cheltuieli de 611 miliarde de dolari in anul 2016, cu 1,7% peste nivelul din 2015, iar China si-a pastrat locul al doilea, cu 215 miliarde de dolari, dupa o crestere de 5,4%.

Cheltuielile militare totale ale statelor din Europa Centrala au crescut cu 2,4% in anul 2016, insa cele mai multe state NATO aloca pentru aparare semnificativ sub nivelul asumat de 2% din PIB. Singurele state NATO din Europa care indeplinesc acest obiectiv sunt Estonia, Grecia si Franta.

"Cresterea cheltuielilor de catre cele mai multe tari din Europa Centrala poate fi partial atribuita perceptiei ca Rusia reprezinta o amenintare tot mai mare", a declarat Siemon Wezeman, un cercetator din cadrul SIPRI, care a precizat ca bugetul militar al Rusiei se ridica la doar 27% din cheltuielile totale pentru aparare alocate de statele NATO. ...citeste mai departe despre "Rusia continua sa-si sporeasca cheltuielile militare, in pofida sanctiunilor economice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia cheltuieli militare, #Rusia bani armata , #Stiri International