Rusia da o mana de ajutor Coreei de Nord, care obtine o a doua conexiune la Internet

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 13:59
1124 citiri
Rusia da o mana de ajutor Coreei de Nord, care obtine o a doua conexiune la Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

O companie publica rusa a stabilit o noua conexiune de Internet cu Coreea de Nord, a doua dupa cea care trece prin China, ceea ce ar putea submina eforturile SUA de a izola aceasta tara.

Activarea unei a doua legaturi de Internet pusa in functiune de compania TransTeleCom a fost detectata duminica de analisti de la Dyn Research, societate ce monitorizeaza conectivitatea cibernetica mondiala, informeaza joi AFP.

Aceasta noua conexiune se adauga celei stabilite prin China Unicom, care detinea pana in prezent exclusivitatea traficului de Internet intre Coreea de Nord si restul lumii.

Aceasta noua linie ii ofera Phenianului "mai multa rezistenta in cazul unor eventuale atacuri impotriva infrastructurii retelei sale", a declarat Bryce Boland, de la societatea de securitate cibernetica FireEye.

Washington Post raporta recent ca SUA au desfasurat atacuri informatice impotriva hackerilor nord-coreeni ce vizau sa le priveze de acces la Internet, operatiune ce ar fi luat sfarsit sambata.

Coreea de Nord numara o unitate de circa 6.800 de specialisti in atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apararii sud-coreean. Ea este acuzata de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfasurat in 2014 impotriva Sony Pictures.

Insa, avand o singura conexiune de Internet cu exteriorul, Coreea de Nord este ea insasi extrem de vulnerabila.

Acum, cu o a doua linie de Internet, "deconectarea Coreei de Nord de la Internet devine mult mai dificila", a declarat Boland.

Citeste si Coreea de Nord are Internet propriu si un numar foarte mic de site-uri inregistrateLondra: Atacul cibernetic mondial WannaCry a fost lansat din Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Rusia da o mana de ajutor Coreei de Nord, care obtine o a doua conexiune la Internet" pe Ziare.com

#Coreea de Nord Rusia Internet , #Stiri International