Rusia, despre colaborarea cu SUA in Siria: Americanii ne-au propus un fel de "diviziune a muncii"

Luni, 14 Martie 2016, ora 17:15
1916 citiri
Rusia, despre colaborarea cu SUA in Siria: Americanii ne-au propus un fel de "diviziune a muncii"
Foto: Kremlin

Rusia este pregatita sa-si coordoneze actiunile cu coalitia condusa de SUA in Siria pentru a alunga gruparea jihadista Statul Islamic din Raqqa, capitala de facto a jihadistilor in estul Siriei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Suntem pregatiti sa ne coordonam actiunile cu americanii, avand in vedere ca Raqqa se afla in partea de est a Siriei, iar coalitia americana actioneaza in principal acolo", a declarat Lavrov intr-un amplu interviu acordat duminica postului rus de televiziune REN-TV, citat de Interfax.

"Probabil ca nu este niciun secret, dar, la un anumit stadiu, americanii ne-au sugerat efectuarea unei 'diviziuni a muncii' (in Siria): fortele aeriene ruse sa se concentreze pe eliberarea Palmirei, iar coalitia americana, cu sprijin rusesc, sa se axeze pe eliberarea orasului Raqqa", a indicat seful diplomatiei ruse.

Rusia cere ca granita dintre Turcia si Siria sa fie inchisa

Rusia coopereaza cu SUA "nu pentru a placea", ci pentru a obtine rezultate ...citeste mai departe despre "Rusia, despre colaborarea cu SUA in Siria: Americanii ne-au propus un fel de "diviziune a muncii"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Serghei Lavrov SUA Rusia, #Rusia interventie Siria, #Lavrov Rusia Siria , #Stiri International