INTERVIU cu politologul O. Milewski: Cortina de Fier va ajunge la granitele Romaniei

Marti, 04 Martie 2014, ora 09:13
1635 citiri
INTERVIU cu politologul O. Milewski: Cortina de Fier va ajunge la granitele Romaniei

Daca Rusia va invada Ucraina, un nou Razboi Rece devine foarte posibil, Cortina de Fier va atinge granitele Romaniei. Mai mult, Romania poate deveni tinta in eventualitatea unei crize nucleare de tipul celei dintre NATO si URSS, spune Octavian Milewski, politolog specializat in spatiul postsovietic.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Octavian Milewski a aratat ca Rusia isi apara in Crimeea spatiul imperial, un ideal la care nu a renuntat de fapt niciodata, iar in acest moment izbucnirea razboiului depinde de perceptiile unui singur om - Vladimir Putin.

Dar acest puseu imperial va face din Rusia un stat paria, o putere in declin grabit, a carei forta rezida doar in cererea globala de energie si in arsenalul nuclear pe care il detine. Iar daca Occientul ar fi avut suficienta vointa de pedepsire si ingradire a Rusiei, nu s-ar fi ajuns aici, mai spune Octavian Milewski.

Pentru Republica Moldova, exista cateva riscuri majore: apelul unor etnici rusi din Moldova pentru interventia ...citeste mai departe despre "Rusia devine un stat paria. Cortina de Fier va atinge granitele Romaniei - Interviu cu politologul O. Milewski" pe Ziare.com

#Rusia Ucraina Romania, #rupere Ucraina, #Rusia imperiu URSS , #Stiri International