Rusia dispune de parghii cum URSS nu a avut niciodata. Nationalismul din Romania face jocul Rusiei. Ce vrea Putin? Interviu

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 06:33
1297 citiri

Pentru Romania se profileaza o dilema reala daca se adanceste divergenta de interese intre cele doua maluri ale Atlanticului: sa se alinieze si mai strans cu SUA sau sa inceapa o politica de echilibru intre SUA si acea grupare de state din UE coagulate in jurul Germaniei, afirma Vladimir Socor, analistul Fundatiei Jamestown din Washington, specializat in spatiul ex-sovietic.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Vladimir Socor a explicat ca Rusia vrea refacerea sistemului Yalta de reimpartire a sferelor de influenta, dar, mai mult dcat atat, vrea sa obtina participarea la procesele de luare a deciziilor politice si de securitate in Europa Occidentala, cu marginalizarea sau chiar excluderea rolului SUA.

Aceste scopuri sunt urmarite prin coruperea financiara a unor grupari de interese din Occident, cu ajutorul mentalitatii post-moderne pacifiste a Occidentului, dar si al aliantelor tactice facute de Rusia cu grupari conservatoare din Europa Occidentala.

Tragedia din Moldova, statul ...citeste mai departe despre "Rusia dispune de parghii cum URSS nu a avut niciodata. Nationalismul din Romania face jocul Rusiei. Ce vrea Putin? Interviu" pe Ziare.com

#Rusia Romania SUA, #Romania armata europeana , #Stiri International