Rusia intareste apararea Crimeii ca raspuns la actiunile NATO in Marea Neagra

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 14:08
1019 citiri
Rusia intareste apararea Crimeii ca raspuns la actiunile NATO in Marea Neagra
Foto: missiontonato.ru

Rusia isi va consolida grupul de forte la frontiera sudica si in Crimeea, ca raspuns la intarirea prezentei NATO in regiune, a declarat joi seara Aleksandr Grusko (foto), ambasadorul rus la Alianta Nord-Atlantica.

Grusko a facut comentariile la finalul reuniunii ministrilor Apararii din tarile membre ale organizatiei, relateaza TASS si Nezavisimaia Gazeta.

"Decizia NATO de a-si suplimenta prezenta fortelor navale in Marea Neagra este un nou pas in directia cresterii tensiunii in regiune, ceea ce afecteaza interesele vitale ale Federatiei Ruse", a insistat Grusko.

"NATO continua sa-si intareasca in mod constant flancul estic. Aceasta reuniune a fost marcata de noi decizii in ceea ce priveste segmentul de sud-est", a spus diplomatul rus, dupa ce NATO a anuntat o consolidare a prezentei sale navale in Marea Neagra.

Decizia NATO a fost luata in cadrul strategiei sale de descurajare ca reactie la atitudinea considerata amenintatoare a Rusiei dupa declansarea conflictului ucrainean in 2014.

"Toate aceste decizii vor face obiectul unei analize atente. Am luat deja masuri suplimentare pentru consolidarea trupelor noastre in sud si este in curs de desfasurare completarea cu echipamente a fortelor noastre aflate in Crimeea. Desigur, vor fi luate toate masurile necesare pentru ca interesele de securitate ale Rusiei in aceasta regiune sa fie asigurate in mod corespunzator", a subliniat ambasadorul rus.

Citeste mai departe despre "Rusia intareste apararea Crimeii ca raspuns la actiunile NATO in Marea Neagra" pe Ziare.com.

#Rusia intareste Crimeea NATO , #Stiri International