Rusia intentioneaza sa simplifice accesul la cetatenia rusa pentru toti locuitorii Ucrainei

Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 15:34
1066 citiri
Rusia intentioneaza sa simplifice accesul la cetatenia rusa pentru toti locuitorii Ucrainei
Foto: Arhiva Pixabay

Rusia intentioneaza sa simplifice procedura de acordare a cetateniei ruse pentru toti ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk si Donetk, a indicat sambata presedintele Vladimir Putin, intr-o conferinta de presa la Beijing.

"Ne gandim sa acordam cetatenia intr-o maniera simplificata tuturor cetatenilor Ucrainei, nu doar rezidentilor republicilor Lugansk si Donetk", a afirmat Putin, facand referire la cele doua republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internationala.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetateniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din Ucraina, o decizie denuntata de Kiev si de mai multe state occidentale, care vad in ea o atingere adusa suveranitatii Ucrainei, transmite AFP.

Joi, intr-o conferinta de presa dupa summitul de la Vladivostok cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, presedintele rus a aparat aceasta decizie.

"Este ciudat ca aceasta decizie provoaca reactii negative. Polonia emite astfel de pasapoarte pentru polonezi, Romania pentru romani, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai rai rusii decat polonezii, romanii sau ungurii?", s-a intrebat Putin. ...citeste mai departe despre "Rusia intentioneaza sa simplifice accesul la cetatenia rusa pentru toti locuitorii Ucrainei" pe Ziare.com

#locuitori Ucraina cetatenie rusa , #Stiri International