Rusia: Londra a depasit "linia rosie" acuzandu-l pe Putin de implicare in programul chimic. Sa-i multumiti ca e un om retinut

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 10:04
1080 citiri
Rusia: Londra a depasit "linia rosie" acuzandu-l pe Putin de implicare in programul chimic. Sa-i multumiti ca e un om retinut
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie a trecut toate "liniile rosii" si a incalcat limitele decentei prin lansarea de acuzatii ca presedintele rus, Vladimir Putin, este implicat in programul chimic militar, a declarat Vasili Nebenzia, ambasadorul Moscovei la Natiunile Unite.

Potrivit diplomatului rus, partea britanica a transmis membrilor Consiliului de Securitate al ONU un document "ca de obicei, plin de acuzatii false, nefondate si calomnioase", arata agentia de stiri Tass.

"De data aceasta, colegii nostri britanici au mers chiar mai departe: ei l-au acuzat direct pe presedintele Putin ca este implicat in programul chimic militar", a afirmat oficialul rus.

"Nu stiu daca Londra sau misiunea britanica vad ca au depasit linia rosie si pragul de decenta. Cred ca ar trebui sa multumiti presedintelui nostru pentru faptul ca este un om retinut", a spus Nebenzia, adaugand ca aceste actiuni nu sunt altceva decat o incercare de a "demoniza Rusia si de a contesta legitimitatea si rolul acesteia pe scena globala".

Amintim ca la 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel in cadrul serviciului militar rus de informatii (GRU), si fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost gasiti inconstienti in orasul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra, in urma unui atac cu o substanta neurotoxica, atribuit Moscovei. Rusia insa neaga vehement toate acuzatiile.

Washington Post: Cum de au supravietuit fostul spion rus Sergei Skripal si fiica sa dupa ce au fost otraviti?Autoritatile britanice cred ca otravirea spionului a fost aprobata de Kremlin ...citeste mai departe despre "Rusia: Londra a depasit "linia rosie" acuzandu-l pe Putin de implicare in programul chimic. Sa-i multumiti ca e un om retinut" pe Ziare.com

#ambasador Putin program chimic, #Putin acuzatii otravire spion, #otravire spion rus , #Stiri International