Rusia nu mai mizeaza pe Trump. Riposteaza, cu riscul unui Razboi Rece - analiza Washington Post

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 13:08
1251 citiri

Administratia Vladimir Putin nu mai mizeaza pe actiunile noului presedinte al SUA, Donald Trump, ci a inceput sa elaboreze planuri de a riposta la noile sanctiuni americane impuse Rusiei, comenteaza cotidianul The Washington Post, avansand ipoteza unui conflict comercial specific Razboiului Rece.

"Adversarul geopolitic sufera un declin si sustine ca partial este vina ta. Congresmeni furiosi aplica noi sanctiuni, iar presedintele lor afirma ca va promulga proiectul. Ce trebuie sa faca o autocratie in relansare? La Moscova, a venit vremea teoriei jocurilor geopolitice. Indiferent daca Administratia de la Kremlin crede propriile negari referitoare la ingerintele in scrutinul prezidential din SUA, exista un adevar incontestabil: Rusia este acum cel mai mare adversar politic al Statelor Unite.

Intelegand ca presedintele Donald Trump este >, Moscova analizeaza optiunile de riposta. Dupa tentativele de apropiere de Donald Trump, Rusia a revenit la realismul politic nemilos in functie de care isi configureaza identitatea politica si incepe sa isi asume rolul de erou negativ", comenteaza Andrew Roth, editorialist al cotidianului The Washington Post, intr-un articol intitulat "Kremlinul nu mai mizeaza pe Donald Trump, acum face planuri de riposta la sanctiunile SUA".

Gandirea Rusiei este de genul - "bun, deci credeti ca noi suntem tipii cei rai; vom fi tipii cei rai, vom vedea daca va place sau nu" - explica analistul Konstantin Eggert.

"Decizia Rusiei de a expulza zeci, poate chiar sute de diplomati americani marcheaza prima riposta fata de sanctiunile americane, o actiune a Moscovei imprevizibila si emotionala. Este o decizie aparuta in urma frustrarilor unui lider rus care poate credea ca presedintele Donald Trump ar fi putut schimba totul, dupa care a observat ca sperantele s-au pierdut in scandaluri si acuzatii.

Conducerea Rusiei a mai fost furioasa pe Occident in trecut, dar foarte rar a manifestat atat de multa ura. Este mult mai rau decat acum cativa ani, cand tensiunile se accentuasera din cauza revolutiei prooccidentale din Ucraina, prezentata de televiziunile ruse drept o revolta nationalista inspirata de fascism", explica The Washington Post.

Nimeni nu s-a speriat de primele sanctiuni, impuse in 2014, aproape ca se amuzau", argumenteaza analistul Andrei Kolesnikov, corespondent media de la evenimentele la care participa presedintele rus, Vladimir Putin. "Acum, oficialii rusi au sentimentul ca totul este foarte serios. Si asteapta actuni ...citeste mai departe despre "Rusia nu mai mizeaza pe Trump. Riposteaza, cu riscul unui Razboi Rece - analiza Washington Post" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia reactie sanctiuni SUA, #Rusia Razboi Rece SUA , #Stiri International