Rusia, o noua anexare? Pe unde isi mai baga Moscova coada

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 12:08
944 citiri
Rusia, o noua anexare? Pe unde isi mai baga Moscova coada
Foto: Abkhaz World

Rusia si Abhazia, o republica separatista georgiana, au semnat luni un acord de alianta si parteneriat strategic, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat, spre nemultumirea Georgiei, care a denuntat "anexarea" unei parti din teritoriul sau.

Acordul, care prevede "o cooperare mai stransa intre Rusia si Abhazia in domeniile social, economic si umanitar, dar si in probleme de politica externa, aparare si securitate", a fost semnat de presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau abhaz Raul Hadjimba, la Soci, statiune rusa la Marea Neagra.

"Este vorba de a asigura existenta Abhaziei (...) si de a crea conditii pentru continuarea dezvoltarii legaturilor socio-economice" intre acest teritoriu micut din Caucaz locuit de aproximativ 240.000 de persoane si Rusia, a declarat Putin, citat in comunicat.

Astfel, in 2015, Rusia va acorda Abhaziei cinci miliarde de ruble (268 de milioane de euro) in cadrul implementarii acestui ...citeste mai departe despre "Rusia, o noua anexare? Pe unde isi mai baga Moscova coada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia acord Abhazia, #Rusia Abhazia anexare, #Rusia Abhazia Georgia , #Stiri International