Rusia: Pierderile militare in timp de pace sunt secret de stat

Joi, 13 August 2015, ora 23:02
829 citiri

Curtea Suprema a Rusiei si-a dat acordul cu privire la un decret al Kremlinului care clasifica drept secret de stat pierderile militare in timp de pace, o initiativa care vizeaza, in opinia adversarilor acesteia, sa disimuleze implicarea Moscovei in conflictul ucrainean.

Curtea Suprema a respins un recurs depus de militanti din opozitie si de jurnalisti contestand legalitatea decretul care urmareste, potrivit acestora, sa filtreze informatiile care sustin rolul jucat de armata rusa in estul Ucrainei, prada unui conflict care a facut peste 6.800 de morti in ultimele 18 luni.

Acest decret, semnat la sfarsitul lunii mai de presedintele Vladimir Putin, clasifica drept secret de stat "informatiile referitoare la pierderile inregistrate de armata (...) in timpul operatiunilor speciale pe timp de pace". Pierderile militare in timp de razboi erau deja pastrate secrete.

Divulgarea secretelor de stat este pedepsita in ...citeste mai departe despre "Rusia: Pierderile militare in timp de pace sunt secret de stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia pierderi militare secret, #secret stat Rusia , #Stiri International